Kyllingconfit med mos tilsatt parmesan

Kyllingconfit med mos tilsatt parmesan
Middels
40-60 min

Saftig og god kyllingrett med spennende tilbehør.

Slik gjør du

Ha kyllingconfit i en ildfast form sammen med all veske og fett som er i pakken samt 1dl vann. Varmes i ovnen på 180 grader i 30 min. Bruk gjerne grillfunksjonen de siste 5 minuttene slik at skinnet får en gyllen og sprø overflate.

Mandelpotet-mos

Skrell poteter og hvitløk og sett til koking. Slå så av vannet og knus de godt med potetmoser. Smak til med revet parmesan, melk, smør og fløte, visp godt sammen på lav varme slik at parmesanen løser seg opp. Smak til med salt. Juster konsistensen på mosen eventuelt med mer melk. Ha i urtene til slutt.

Smørkokt hvitløk

Kutt hvitløken i bunn slik at du kan se hvitløkfedd gjennom skallet. Legg hvitløken i en liten kjele, og ha i olje og smør, fettet skal dekke nesten helt opp til toppen. Sett til koking på lav varme i 20 min. Hvitløken skal bli mør, og sett til siden så fettet kjøles ned. Løft så hvitløken fra fettet og press ut fedd. Før servering varmes hvitløken i smøret på lav varme. Server uten fett. Det blir en nydelig aroma på hvitløken når du tilbereder på denne måten!

Stekt sopp

Kutt opp soppen. Skrell sjalottløk og kutt i ringer. Stek soppen sammen med olje på høy varme, ha i smør og stek til gyllen farge. Ha i løk og smak til med salt og pepper

Grønn asparges

Kutt av bunnen på asparges og skrell fra midten og ned. Kok opp vann (nok til å dekke), smør og salt og kok asparges i ca 2 minutter til den er mør/al dente.

Timian saus

Ha andesausen i en kjele sammen med timian, rødvin og vann. Kok på lav varme til ca opprinnelig mengde saus er igjen. Sikt fra timian kvister og pisk inn smør. Smak til med sitron, salt og sukker.