Kyllingconfit

Kyllingconfit
Middels
over 60 min

Å confisere betyr å koke i fett og er en gammel, tradisjonsrik konserveringsmetode fra Frankrike. Ofte ble confiten laget tidlig på høsten og så tatt fram og servert til jul. tilberedt slik blir kjøttet holdbart i opptil et halvt år.

Slik gjør du

1. Bland krydder og salt og gni det inn i kyllinglårene. Legg lårene i en kjele og dryss over saltblandingen. Sett kaldt over natten.

2. Skyll av saltblandingen og tørk lårene godt. Rengjør kjelen og legg i lårene og hvitløken.

3. Smelt smøret og la det stå i ro til bunnfallet har lagt seg. Hell smøret over lårene til de er helt dekket. Sett formen midt i ovnen og stek ved 135 °C i 2-2 1/2 time til hvitløkbåtene begynner å få farge. Avkjøl lårene til de kan flyttes over i en ønsket beholder.

4. Sil smøret over lårene slik at de dekkes med et 2 cm. tykt lag. Avkjøl helt og oppbevar kaldt og mørkt.

Tips til servering: Varm kyllinglårene i stekepanne eller i ovn, og server dem som forrett med ovnsbakte grønnsaker og en god dressing, eller som hovedrett med potetmos med oliven og ristete cherrytomater.