Sitrusfileter av kylling

Sitrusfileter av kylling
Lett
over 60 min

Med kyllingfilet er de lekre mulighetene mange - f.eks. en kryddersterk rett som denne. Prøv deg litt frem underveis - så smaken blir akkurat passe "hot"...

Slik gjør du

Rens kyllingfiletene og skjær dem i 3-4 skiver på langs. Stekes i smør i en stekepanne 8-10 minutter. Salte og sett tilside.

Marinade

Hakk chilifrukten fint (med eller uten kjerner). Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Ha den lune kyllingen i marinadeposen. Lukk posen og la det trekke 3-4 timer eller natten over i kjøleskapet.

Dressing

Bland sammen eddik og honning til dressing. Press i hvitløk og tilsett olje i en tynn stråle under omrøring. Smak til med sambal oelek (chilipasta) og salt.

Skjær opp eple og squash til salat, slå over dressingen. Bland ned båter/1/2 skiver av sitrus (klementiner kan brukes istedenfor appelsin om ønskelig). Bland inn salatblader og dekk alt med dressing. Legg opp som på bildet.