Foliebakte lammekoteletter

Foliebakte lammekoteletter
Lett
over 60 min

De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at fienden ikke skulle oppdage matlukten. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme.

Slik gjør du

1. Legg lammekotelettene i en dobbel plastikkpose, og hell olivenolje over. Tilsett deretter sitronsaft, urter, hvitløk, og pepper. Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i 2 timer, eller kjølig natten over.

2. Lag 4 doble aluminiumsflak ca 30x30 cm som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.

3. Kutt squash i terninger, ca 2,5 cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Riv over ost og legg et laurbærblad i hver pakke.

4. Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca. 20-30 minutter til kjøttet er mørt og osten er smeltet.

Server med for eksempel hvitløksbaguetter  til. Legg en hvitløksbaguett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.