Hjemmelaget lammerull

Hjemmelaget lammerull
Lett
over 60 min

Lammerull er veldig godt, og ikke så vanskelig å lage heller. Her får du en av våre gode oppskrifter.

Slik gjør du

Start med å beine ut ribbena. Skjær ribbekjøttet til en firkant, tilsvarende et A4-ark. Strø på krydder og salpeter, en teskje av henholdsvis pepper, salt, ingefær og salpeter og litt finhakket løk. To plater gelatin løses i kaldt vann og legges på kjøttet før du ruller. Rull så kjøttstykket stramt og fint til en rull. Sy fast kanten med nål og tråd. Pakk rullen i grovsalt i en plastpose og la ligge tre døgn i kjøleskap.

Etter tre døgn er lammerullen klar for å komme seg videre. Ta en gryte med vann, litt hel pepper, sjarlottløk og et laurbærblad. Gi et oppkok og la trekke sammen med lammerullen i en og en halv time per kilo kjøtt. Ta rullen ut av gryta – nå skal der presses! Legg rullen mellom to fjøler og bind sammen eller press med et tau, en skistropp eller et buksebelte. Sett i kjøleskap for kjøling i 4-5 timer før den er

serveringsklar. Spis den ut over høsten eller frys den og ta den frem til jul. Nytes på brød med majones og vårløk eller purre.