Kremet lammekjøtt i pitabrød

Kremet lammekjøtt i pitabrød
Lett
40-60 min

Dette er skikkelig lettvint, og kjempegod turmat. Lag retten på bål i skogen.

Slik gjør du

Skjær lammekjøtt i terninger, finhakk timian, løk, hvitløk, sjampinjong og uthulte tomater (uten frø), og ha på salt og pepper. Stek kjøttet i olje og smør i en jernpanne til det får en gyllenbrun skorpe. Så tilsetter du finhakket løk, hvitløk og sjampinjong i pannen, har i fløte og lar det koke opp. Underveis smaker du til med salt, pepper, timian og uthulte, hakkede tomater. Før du har blandingen i pitabrødet, lar du det hele koke inn slik at det blir kremet.

Pitabrød

Her bør du gjøre grovarbeidet hjemme. Smuldre gjær og ha i salt og lunkent vann. Smelt smør, tilsett honning og rør sammen med gjær og vann. Rør inn melet til passe deig. La deigen heve i 30 minutter. Når den er ferdig hevet, legger du den i plastpose eller en boks. Husk at du kan steke pitabrødene hjemme – men det er jo mest sjarmerende med opplevelsen ved å gjøre det på bålet.

Steking av pitabrød; Legg dobbel aluminiumsfolie på en grillrist. Legg ut flate deigemner på risten, og sett den over bålet. Stekes i 8 – 9 minutter. Snu pitabrødene jevnlig.