Lam mishmishiya fra Persia

Lam mishmishiya fra Persia
Lett
over 60 min

Spesielt for persisk mat er kryddervariasjonene. Det er mangfoldet som er karakteristisk.

Slik gjør du

Lam

Skyll aprikosene i rennende vann og legg dem i bløt til de er myke. Rens kjøttet fritt for sener og fett. Del det i 2-3 cm store terninger. Brun det raskt i en stekepanne. Legg kjøttet over i en gryte.

Skjær først et snitt i tomatene. Dypp dem i kokende vann i ca. 1 minutt. Legg de over i iskaldt vann. Flå av skinnet. Hakk tomatene i terninger, paprika i biter og lime i skiver. Fres løken gylden og tilsett tomater, paprika, lime og koriander i kjøttgryta. Tilsett vannet og kok opp. La det trekke på svak varme i 30 minutter.

Kok dadlene møre i vann og mos dem. Kok opp aprikosene i det vannet de ble bløtlagt i. Sil av vannet, men ta vare på det. Tilsett aprikoser, rosiner og svisker i kjøttgryta. Varm opp mandlene i aprikosvannet. Tilsett safran og hell alt over i gryta sammen med litt rosevann. La kjøttet trekke til alt er mørt. Strø over litt persille og pinjekjerner/nøtter like før servering. Smak til med salt og pepper.

Serveres med kokt ris og salat gobelin.

Salat Gobelin

Rens og del selleriroten i terninger til salaten. Gi den et oppkok og sil av vannet. Avkjøl selleriroten.

Del opp sjampinjong og asparges. Bland det i majonesen sammen med selleriroten. Finhakk persille og tilsett i majonesen. Smak til med sitron, salt og pepper. Bruk gjerne sitronpepper.