Lammemedaljong med rosinsaus

Lammemedaljong med rosinsaus
Middels
20-40 min

Lammefilet skåret i små biffer og surret med bacon. Servert med en nydelig rosinsaus - den bør du prøve.

Slik gjør du

Lam

1. Del filetene i ca. 80 g store biffer. Krydre biffene med pepper og timian. Rull en baconskive rundt hver biff og fest den med tannpirker eller hyssing.

Rosinsaus

2. Legg rosinene i rødvin. Finhakk løk og hvitløk.

3. Brun biffene på sterk varme på begge sider og rundt. La dem ettersteke på lavere temperatur i 1-2 minutter for medium biff og ta de ut av pannen.

4. Ha sjalottløk og hvitløk i pannen og la det surre litt før du tilsetter rosmarin og tomatpuré. Slå i halvparten av rødvinen. Rør godt og la dette koke inn til halv mengde, ca. 5 minutter. Tilsett resten av rødvinen, rosinene og kraft/buljong. Kok videre i 5 minutter til sausen er passe tykk.

5. Legg biffene i sausen og la dem trekke et par minutter før servering.

Server gjerne med friterte potetstrimler og spinatsalat.