Shepherd's Pie

Shepherd's Pie
Lett
over 60 min

Dette er en tradisjonell engelsk rett som er laget på lammedeig og potetstappe.

Slik gjør du

1. Stek lammedeigen sammen med løken. Tilsett gulrøtter, mais, urter og pepper.

2. Strø over hvetemel og la det steke i 3-4 minutter. Hell på kraft/buljong. La det småkoke i 15-20 minutter, til sausen har fått sausekonsistens.

3. Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møre.

4. Mos potetene og rør inn melk og smør. Rør godt og smak til med salt, pepper og muskat.

5. Ha kjøttblandingen i en dyp ildfast form. Legg potetmosen som et lokk over kjøttblandingen. Smør på smeltet smør på toppen. Prikk med en gaffel. Hvis du ønsker, kan du strø over litt ost.

6. Stekes i stekeovnen på 180 grader i 30-40 minutter til toppen er gyllen.

Serveres med erter eller bønner.