Røroskål med kraftig suppe

Røroskål med kraftig suppe

Foto: Tom Gustavsen

Middels
over 60 min

Denne kjøttretten finnes det ulike varianter av i regionen. På Røros kokes de ulike kjøttslagene sammen i én kjele. Opp til sju forskjellige typer kjøtt kan brukes, og i denne oppskriften finner du noen forslag. Røroskålen spises sammen med ei kraftig suppe. Dette er typisk vintermat, og i deler av regionen var det ofte brukt som mat på julaften.

Slik gjør du

Røroskål

Kok alle de ulike kjøttsortene sammen til de er møre. Del kjøttet opp i porsjonsbiter. Kjøttet kan med fordel ordnes i forveien. Da legger du kjøttet i ei langpanne, har litt kraft oppi, legger aluminiumsfolie over og setter langpanna i ovnen.

Suppe

Legg erter og byggryn i bløt hver for seg natta over. Slå av vannet. Kok erter og byggryn i kraft i ca. 1 time til de er møre. Smak til med salt hvis det trengs.

Tilbehør

Server røroskålen og suppa med kokt mandelpotet, kålrot i skiver og flatbrød.