Danske frikadeller med grov pesto

Danske frikadeller med grov pesto
Lett
20-40 min

Frikadeller er danskenes svar på våre kjøttkaker, tradisjonelt laget av like deler svine- og kalvekjøtt. Serveringstipsene er tallrike, og frikadellene kan like gjerne nytes varme til middag sammen med stuete grønnsaker og poteter som til lunsj i et klassisk dansk smørrebrød.

Slik gjør du

1. Kjør alle ingrediensene bortsett fra ølet sammen i en hurtigmikser, eller bland dem sammen for hånd. Spe med øl til farsen har en fin konsistens.

2. Form halvstore, litt ovale frikadeller med en skje. Smelt margarinen i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune. La dem ettersteke en stund på lavere varme, slik at de blir helt gjennomstekte.

Pesto:

Bland alt og smak til med salt og kvernet pepper. Pestoen kan med fordel få stå i kjøleskapet og trekke smak i noen timer. Den holder seg fint i 3-4 dager i kjøleskapet.

Del frikadellene i to og server dem med ferskt brød og pesto