Flintstek med grillet tomatsalat

Flintstek med grillet tomatsalat
Lett
under 20 min

Flintsteken er både saftig og smakfull og du får mye mat for pengene. Husk å snitte svoren, så kjøttet ikke vrir seg under steking.

Slik gjør du

1. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen.

2. Grill flintsteken i 15-20 minutter, på sterk varme de første 5 minuttene (ca. 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten.

3. La den hvile 10 minutter. Flintsteika kan du dele i 2 eller 4 stykker og spises som biff, eller skjær den i skiver som en steik.

4. Skjær tomatene i skiver og kutt vårløken i ringer. Finhakk hvitløksbåtene.

5. Legg tomatskivene, vårløken og hvitløk på store aluminiumsfolieark. Ha på hakket timian, salt og pepper.

6. Bland sammen olje og balsamicoeddik og drypp det over grønnsakene.

7. Pakk hvert folieark godt sammen. Legg dem på grillen i ca 10 minutter.