Grøstad festgris med krydderskum

Grøstad festgris med krydderskum
Vanskelig
40-60 min

Slik gjør du

Svinefiletene brunes lett i usaltet smør og avkjøles.

Farse

Kjøttet has i hurtighakkeren sammen med salt, pepper og de finhakkede urtene. Kjøres på full hastighet i 30-40 sekunder, tilsett fløte, eggeplomme og hvitene. Kjør til en fin farse.

Brett ut paideigen på et smurt stekebrett, stryk på halvparten av farsen. Legg på spekeskinke etter hverandre. Stryk ut resten av farsen på spekeskinken. Legg filetene nederst og rull som en rullekake. Press godt inntil filetene. Kutt vekk deigkantene og pensle med lett pisket egge­plomme.

Stekes i ca. 10 minutter ved 200 °C. Filetene bør være lett rosa. Soppen og nepene lettstekes i smøret (nepene må bli lysebrune). Tilsett salt og pepper.

Krydderskum

Skjær filetene på skrå, en pen skive pr. pers. Fordel sopp og neper rundt, samt krydderskum på soppen.