Skinkestek med cidersaus

Skinkestek med cidersaus
Lett
over 60 min

Den gode gamle klassikeren de aller fleste av oss kjenner. Vi har laget noen varianter av sauser og tilbehør til denne retten. Ta en titt og la deg friste!

Slik gjør du

1. Rut svoren.

2. Gni steken inn med salt og pepper – stikk i et steketermometer. Del gulrøtter og løk i store biter og legg de i en form sammen med steken. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann (Dette blir kraft til sausen).

3.  Sett steken i forvarmet ovn ved 125 °C. Når steketermometeret viser 76 °C er steken ferdig (2 1/2 - 3 timer). Du kan evt. bruke grillen de siste minuttene, for å få sprø svor.

4. Sil kraften og spar den til sausen. La steken hvile mens du gjør ferdig tilbehør og saus.

Server retten med Cidersaus og Grønnsaksmiks. For variasjon kan du en annen gang prøve Solbærsaus og Hasselbackpoteter som tilbehør. Se egne oppskrifter.