Svartrøtter med svinefilet kledd i grøstadskinke

Svartrøtter med svinefilet kledd i grøstadskinke
Middels
40-60 min

Slik gjør du

Røttene børstes og vaskes godt og skrelles som asparges. Legges umiddelbart i kaldt vann (ca. 1 liter) tilsatt sitronsaft slik at de ikke blir brune. Kuttes deretter i skiver på skrå, ca. 2 millimeter tykke. Varm oljen, stek løken lett. Tilsett røttene, stek litt til. Ha i hvitvin og fløte. La det småkoke til fløten blir fyldig og røttene nesten møre. Tilsett Seltin og litt nykværnet hvit pepper.

Filetene saltes, pepres og rulles i spekeskinke. Bindes opp med hyssing. Stekes lett i 1 ss smør og deretter i ovnen i ca. 6-8 minutter ved 220 °C.

Rør den hakkede bladpersillen i rotstuingen, fordel den på 6 tallerkener og legg på kjøttet.