Rødvinsgryte av elg

Rødvinsgryte av elg
Lett
40-60 min

Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler skogens elgkjøtt. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta.

Slik gjør du

1. Stek bacon og løk til det er gyllent i ei gryte. Ta det ut.

2. Del grytekjøttet opp i terninger, ca. 3 x 3 cm. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og brun det i margarin på god varme.

3. Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og buljong. Ha på krydder og la gryta trekke i ca. 20 minutter.

4. Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak eventuelt til med mer salt og pepper. La gryta trekke videre i 5-6 minutter.

Server med kokte poteter.