Viltsauté

Viltsauté
Lett
40-60 min

Det er mange måter å spise reinsdyrkjøtt på, denne liker alle. Nydelig mild saus til mørt og magert kjøtt.

Slik gjør du

Saus

1. Start med å lage sausen. Hell fløte, kraft, timian og rosepepper i en gryte. Kok opp på svak varme.

2. Rens og skjær løk i båter, småløk deles i to, knollselleri og gulrot renses og deles i biter. Brun grønnsakene raskt i panna før de has over i gryta. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter.

3. Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet i små porsjoner, dryss over salt og ha over i gryta. La retten trekke i ca. 5 minutter. Kjøttet bør være litt rosa inni. Jevn om nødvendig med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med krydder.

Dryss over grønt og server gryta med en grønn salat og godt brød.