Hvordan steke biff

Noen liker medium stekt biff, noen godt stekt biff, og noen vil ha biffen lite stekt. Vi lærer deg hvordan du får perfekt biff til alle.

  1. Temperering - tempererer kjøttet (legg kjøttstykket på en tallerken i romtemperatur) i ca 30 minutter før tilberedning. Kaldt kjøtt i en varmekilde gjør at porene eksploderer og saften forsvinner. Ved å temperere kjøttet unngår du også at kjøttet blir "kokt" isteden for stekt.

  2. Varm og god panne med margarin eller olje - når fettet er nøttebrunt, legger du i biffen(e). Bruk en jernpanne eller andre tyngre panner som tåler høy temperatur. Grillpanne er også en ypperlig biffpanne. Styr unna lette panner i aluminium med slippbelegg. De er dårlig egnet til steking av biff.

  3. Stek 2-4 biffer om gangen.

  4. Rå biff: stek 1 min på hver side. Medium biff: Stek kjøttet i 2-3 min, til kjøttsaften begynner å piple opp. Snu biffen. Når kjøttsaften siver opp på denne siden er biffen medium stekt. Godt stekt biff: Stek 1 min på hver siden. Etterstek ca 4 min på hver side over svak varme. Snu biffen ofte.

  5. La kjøttet hvile noen minutter før servering.

Foto: http://matprat.no