Dra til sjøs for et måltid

istockphoto.com
Ta med deg gode råvarer på båttur og lag fantastisk båtmat på bøljan blå.
istockphoto.com

Har du båt – eller tilgang på en, har du alle muligheter til å gjøre båtturen i strålende sommervær til noe helt spesielt. Lag et uforglemmelig måltid på bøljan blå.

Det viktigste du må tenke på når du skal ha med god mat i båten, er god forberedelse. For det meste av maten kan klargjøres på forhånd. Skal du i land på en holme og grille er det greit å ha det meste ferdig. Du kan for eksempel pakke makrellen inn i folie sammen med salt, pepper, sitronskiver og persille.

Pakkeliste

Husk å ta med en god kniv, skjærefjel, aluminiumsfolie, bestikk, tallerkener, søppelpose, servietter, strandstoler og godt humør. Det viktigste er kanskje å ha med en kjølebag eller en kasse med is for å holde mat og drikke kaldt. Har du plass, så ta med grillen, da får du best resultat og du slipper å bruke engangsgrill. Nyt båtturen, og ta med en venn som spiller trekkspill eller gitar når dere tøffer utover – da blir det maks stemning! Her følger noen kjempegode tips til mat i båt og mat på land. 

I båten

Fingermat
• Tind spekemat.
• San Daniele skinke fra Jacobs utvalgte.
• Godt brød, ciabatta, baguette eller foccacia.
• En god ekstra virgin olivenolje og en god balsamicoeddik til å dyppe brødet i.
Gruyère
Brie de meaux
• Fikenmarmelade

Dette er deilig fingermat som er lett å kose seg med i båten, man trenger bare å legge alt ut på et fat, så kan man sitte å kose seg lenge. 

Skalldyr
Reker
Krabbeskjell
• Kongekrabbeklør 
Sjøkreps
Hummer
• Loff
Sitron
Majones
Jørgens aïoli
Grønn lollo

Enkel sommermat slik det skal være. Og hvis man ikke spiser opp rekene, så er det bare å bruke restene som agn når dere etterpå fisker med bånnsnøre! 

På land

Går du i land på en holme smaker det alltid godt med grillede blåskjell med aioli, scampi og kamskjellspyd.