Ekstra jomfruelig fra Spoleto

Matolje er blitt en så viktig produktkategori at du finner rundt 130 ulike varianter i hyllene hos Jacob’s. Mange av dem er ekstra jomfruelige, som olivenoljene fra Pietro Coricelli.

Historien om Pietro Coricelli er en historie om ekte pasjon og ekte kjærlighet for et edelt håndverk. Men det er også historien om en sterk familietradisjon og sjeldne krav til kvalitet. Pietro Coricelli Extra Virgin Oil debuterte på italienske middagsbord i 1939 i Spoleto i hjertet av Umbria. I dag er de Europas ledende produsenter av olivenolje. Pietro Coricelli eksporterer olivenolje, balsamico, pasta, tomatsaus og pesto til 108 land over hele verden og er dermed ett av Italias best distribuerte merkevarer.

130 000 oliventrær rett utenfor fabrikken.

Røttene er i Italia, og familien Coricelli har alltid kjempet for å bevare den unike smaken på produktene sine. I dag eier de 130 000 oliventrær i nærheten av fabrikken i Spoleto. Hos Pietro Coricelli er det ekstremt strenge krav til kvalitet og smak på produktene. Hvert produkt skal smake 100 prosent likt – hver gang. Dette løses ved at man finblander ulike olivenoljer til  smaken matcher kravene til det enkelte produkt, noe de dyktige laborantene i fabrikkens laboratorie håndterer.

Spennende smakstilsettinger.

22 prosent av olivenfrukten består av olje, og man trenger 5 kilo oliven for å få ut 1 liter olivenolje. Bitterheten i smaken gjør oljen ekstra sunn og den har effekt ekstra lenge i kroppen. Mens søt olivenolje er fint til fisk, er bitter olivenolje alltid godt til kjøtt, salater og supper. Olivenoljen er ellers full av antioksidanter, den demper kolesterolet og er generelt veldig sunn. Pietro Coricellis spennende, smakstilsatte oljer gjør det enkelt å benytte olivenolje i det meste av matlagingen. Ekstra virgin olivenoljer med smakstilsetting av trøffel, sitron, chilipepper, hvitløk, basilikum og hvitløk og chilipepper åpner for å gjøre så vel hverdagsmat som festmat ekstra
smakfull.     

Ellers er Pietro Coricelli spesielt opptatt av å ta vare på miljøet og tradisjonene på produksjonsområdet og i området der olivenene dyrkes. Derfor er bærekraftig utvikling sentralt i selskapet. De er også den første italienske oljeprodusenten som siden 2010 har gjennomført et sosialt og miljøansvarlig prosjekt for å redusere CO2 utslipp på fabrikken.

Extra virgin eller virgin?

Det er pressingen av olivenfruktene som bestemmer om olivenoljen kan kalles olivenolje, virgin eller extra virgin. Virginoljene kaldpresses, mens de andre olivenoljene varmpresses. For å kunne kalles extra virgin, som er den beste og dyreste oljen, er det et krav at pressing av oljen skal skje innen 24 timer etter at olivenene er plukket, og kun én gang. De mest seriøse produsentene presser innen fire timer. Men mange oljer presses to ganger for å få maksimalt ut av fruktene. Varmpresset olje holder da en dårligere kvalitet enn den som kun er presset én gang.