Historien om kvikklunsj

Kvikk Lunsj er rett og slett et genialt sjokoladekonsept. Tenk å eie et helt marked, bare ved å kalle seg Norges tursjokolade! Kjenner du historien bak denne fantastiske tursjokoladen?

I 1937 ble man enige i Freia om å lage en prøveproduksjon av Kvikk Lunsj. Det man ikke ble enige om, var hvilken sjokoladetype som skulle brukes. I første omgang vant tilhengerne av mørk sjokolade. 2000 esker ble produsert og sendt ut på markedet for å se om sjokoladen falt i smak hos publikum.


Mesteparten ble returnert til Freia og solgt til de ansatte for en billig penge. Men istedenfor å gi opp produktet, prøvde man på nytt - og denne gangen med lys sjokolade. Resultatet kjenner vi. Dette produktet gikk rett hjem hos publikum!


Den nye sjokoladen hadde sprø kjeks og en form som faktisk var skreddersydd for
anorakklommen på brystet, et sportsplagg som var hypermoderne i 1930-årene. Dessuten var den lett å bære, lett å dele og lett å fortære, og tok samtidens ernæringsproblematikk på strak arm med argumenter om at Kvikk Lunch hadde samme næringsverdi som ett egg og to stykker brød med smør!