Hjemmelagde ansiktsmasker og kroppsskrubb

Lag hjemmespa med produkter fra kolonialavdelingen. Du vil få et nytt syn på honning, havregryn og melk heretter.

Demp belysningen, tenn på stearinlysene, sett på deilig avslappende musikk og gjør deg klar for å nyte matvarer på en ny måte. Skjem deg bort med hjemmelagede produkter.

Ansiktsmaske med honning og yoghurt

Du trenger:
1 ts yoghurt naturell
2 ts honning
1 ts finmalt havregryn
1 A-vitaminkapsel
1 E-vitaminkapsel
5 dråper eterisk lavendelolje

Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene til en glatt masse. Påfør masken på ren hud og la den virke i 20-30 minutter mens du ligger og slapper av. Vask av og smør på en god fuktighetskrem for ditt ansikt. Denne masken kan brukes en gang i uka og tilfører fuktighet, beroliger og fornyer huden din.

Ansiktsskrubb med brunt sukker

Du trenger:
4 ss pulverisert brunt sukker
4 ss sesamolje
15 dråper eterisk eukalyptusolje

Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene sammen i en liten bolle. Legg over i en plastboks med lokk og sett det i kjøleskapet. Brukes på kvelden tre til fire ganger i uken.
Brunt sukker renser dypt, strammer porene og forbedrer hudens struktur. Sesamoljen gir skrubben en lett påføring og den tilfører fuktighet. Eucalyptusolje er naturlig anti-septisk og gir huden oksygen.

Skin polisher med melk og sitron

Du trenger:
Juice fra en hel sitron
Like del helmelk

Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene og hell i en liten bolle. Dypp en flat rund svamp i blandingen og la den trekke inn. Masser den fuktige svampen på ren hud i forsiktige og sirkulære bevegelser. Masser huden slik i 1-2 minutter. Gjør dette 2-3 ganger i uka før leggetid og la det sitte på over natten.
Melkesyren i melken vil fjerne overflødig olje og exfoliere/fjerne døde hudceller som kan tette porene. Melk er også veldig beroligende på huden. Sitronsaft strammer opp og renser huden, mens den gradvis jevner ut ujevn pigmentering.

Kroppsskrubb med kaffebønner

Du trenger:
150 ml finmalte kaffe bønner (du kan også trakte deg en god kopp kaffe og bruke gruten som er igjen)
150ml fint pulverisert brunt sukker
Sesamolje

Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene med nok sesamolje til å lage en tykk, men likevel myk masse som er enkel å smøre på. Fukt huden din, og slå av dusjen. Masser scruben inn i huden i lange sirkulære bevegelser. Skyll grundig. Smør deretter et tynt lag med honning på hele kroppen. Skyll av etter 5 minutter. Smør deg inn med favoritt kroppsoljen eller bodylotionen din. Både kaffe og sukker arbeider med å rense, berolige og forbedre hudens struktur. Sukker er også en utmerket exfoliator og kaffe reduserer visstnok fremkomsten av celluliter.

 

Kilde: Ole Henriksen.com