Så godt - så italiensk

Etter å ha drevet delikatessebod på Slemdal i 22 år, havnet han tilfeldigvis på ferie i en tradisjonsrik ekte villa utenfor Firenze. Der ventet prinsessen, halve kongeriket og et helt nytt liv på ham. Ja, pluss en del deilige kvalitetsprodukter han putter i hyllene, våre!

Pesto-Knut, som kokkene og ferskvaresjefene på Jacob’s gjerne kaller ham fordi han leverer verdens beste pesto, har alltid jaktet kvalitet. Sammen med broren Øystein har han i 22 år drevet Blomsterboden og senere også delikatessebod ved Slemdal stasjon, med en daglig strøm av kvalitetsbevisste kunder. Her har han solgt frukt og grønnsaker, Baker Hansen brød, kjøtt fra Strøm-Larsen, pesto, sauser og safter.

Pesto av selvdyrket basilikum

For seks år siden dro han på ferie til Firenze hvor han møtte italienske Costanza. Det ble litt matfaglig mailing de påfølgende månendene, og etter et år kom Knut tilbake. Denne gangen oppsto søt musikk mellom de to matinteresserte fra hvert sitt land og Knut flyttet nedover. Han ønsket å fortsette med å skaffe nordmenn gode produkter og kom i kontakt med en en mann i Liguria som drev med basilikum. Han ville starte pestoproduksjon i samarbeid med Knut og pestoen Pestone ble en realitet. Den er laget av selvdyrket basilikum, parmesan, pecorino (ost fra sauemelk), extra virgin olivenolje, italienske økologiske pinjekjerner, økologisk hvitløk og havsalt – og er helt uten konserveringsmidler. Derfor må den oppbevares kjølig – både i butikk og hjemme.

Superpestoen til Knut og Costanza havnet først i hyllen på Slemdal, men deretter var veien kort til butikksjef Arild Johansen på Jacob’s, som alltid har hatt en god nese for nye kvalitetsprodukter. Den ble en suksess, og i dag finner du den i flere av våre butikker. At den er svært god er det ingen tvil om. Den kan gjøre så mye godt enda bedre. Pestoen kan brukes på pasta, på torsk, laks og breiflabb, i grønnsakssuppen eller på pizza etter at den er stekt!

Flere kvalitetsprodukter

Etter pestosuksessen har Knut fortsatt med å finne italienske kvalitetsprodukter som havner i våre butikkhyller. Dette er noen av godsakene du i dag finner hos oss:

  • Fratepietro, fantastisk deilige, store, avlange grønne oliven
  • La Baita, økologisk extra virgin olivenolje, laget av oliven som vokser 800 meter over havet
  • San Marzano DOP hermetiske tomater
  • Håndskrellede fersken og aprikos i sukkerlake
  • La Nicchia kapers i havsalt
  • Pestone pesto!