Prinsessens panna cotta

Prinsessens panna cotta
Middels
over 60 min

Denne desserten ble lagd i forbindelse med H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandras fødselsdag 21. januar, 2004, men den kan selvfølgelig lages ved andre anledninger også.

Slik gjør du

Panna Cotta

Kok melken og sukker uten lokk i 3 - 4 minutter. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den kokende melken. Avkjøl melken til romtemperatur. Fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekesam. Fordel blandingen i små porsjonsformer og sett dem kaldt så pannacottaen stivner.

Syltet kumquat

Skyll og tørk kumquatene og skjær dem i skiver. Fjern alle kjerner. Kok opp vann og sukker med oppsplittet vaniljestang, tilsett kumquatene og la dem koke uten lokk i 5 - 6 minutter til de er glasert av sukkerlaken. Hvelv pannacottaen ut på porsjonstallerkener, legg kumquat rundt og pynt med sesongens bær eller - som her - med rips fra fryseboksen.