Sagopudding med syltede appelsiner og plommer

Sagopudding med syltede appelsiner og plommer
Middels
over 60 min

Hulda Garborg (egentlig Karen Hulda Garborg) var en norsk forfatter. Hun var opptatt av å skrive om kvinners stilling i samfunnet og om den tradisjonelle norske kulturen. Denne oppskriften på sagopudding er etter henne.

Slik gjør du

Pudding

Varm opp melken, visp hele tiden til det så vidt koker. Dryss inn grynene og la det koke til det blir grøt. Tilsett de andre ingrediensene, og ha massen over i en glassskål. Strø litt sukker over. Mandlene skal skåldes og grovhakkes – istedenfor sitrondråper kan vi bruke finrevet skall av en sitron.

Syltede appelsiner

Skjær appelsinskallet i lange bladtynne strimler og legg dem i vann over natten. Dagen etter fjerner du det overflødige vannet og koker skallet mørt i nytt vann med sukker. Her skal du bruke 750 g sukker pr. kg skall. Tips: Syltede appelsinskall er svært godt dyppet i sjokolade.