Tiramisu (til selskap)

Tiramisu (til selskap)
Middels
over 60 min

I Italia lages tiramisu med søte fingerkjeks, men sukkerbrød fungerer godt på norsk vis. Desserten er godt dynket med både marsalavin og konjakk, så den passer nok best for voksne gjester.

Slik gjør du

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i to smurte former, 24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødene på rist.

Ostekrem

2. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Bland inn Mascarponeost (naturell kremost), konjakk og litt revet appelsin- og sitronskall.

3. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Kok opp 1/2 dl vann. Ta kjelen av platen. Ta opp én og en gelatinplate og klem forsiktig ut litt vann. Rør dem ut i det varme vannet til de er helt oppløst før neste plate tilsettes. Hell gelatinblandingen i ostekremen i en tynn stråle mens du rører det raskt inn.

4. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen uten at luften i eggehvitene røres ut. Eggehvitene gjør kremen luftig. Sett kaldt i 10 minutter.

5. Skjær sukkerbrødene i flak og legg dynk dem godt. Legg dynkede sukkerbrødflak, ostekrem og kakaodryss lagvis i én eller to former dekket med plast. Sett desserten i fryseren til den er nesten frossen.

6. Hvelv ut desserten og skjær den i riktig antall porsjoner. Sett alle porsjonene på et brett og sett det i kjøleskap frem til servering.

Legg et stykke kake på hver desserttallerken og dryss dem med kakao og revet kokesjokolade på toppen.