Majones

Majones
Middels
under 20 min

Å lage majones selv er så enkelt - og så godt! Ut fra denne grunnoppskriften kan du også lage spennende varianter med hvitløk eller safran.

Slik gjør du

Denne porsjonen gir ca. 1/2 liter ferdig majones

1. La alle ingrediensene bli romtempererte.

2. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep.

3. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.

Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

Tips:

Lag gjerne en stor porsjon i hurtigmikser.

Hvis det skiller seg...

Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkete sausen litt etter litt.

Andre majonesvarianter

Safranïoli:

Bruk halv mengde hvitløk og tilsett 1 ts safran rørt ut i litt kokende vann. Smaker nydelig til skalldyr og i fiskesuppe.

Aïoli med soltørket tomat:

Bruk halv mengde hvitløk og bland inn 5 finhakkede, marinerte soltørkete tomater.

Wasabimajones:

Bruk halv mengde hvitløk og bland inn 1-2 ss wasabipasta, noen dråper sesamolje og 1/2 ss flytende honning.