Eggelikør

Eggelikør
Lett
20-40 min

Det er litt gøy å lage sin egen eggelikør. Fyll den gjerne på fine flasker og gi i gave til jul eller andre anledninger.

Slik gjør du

1. Kok opp melk og sukker. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker. Slå forsiktig den kokende varme melken over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt.

2. Sil blandingen og avkjøl. Bland i sprit, rør godt og oppbevar kaldt.

Eggelikøren er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.

Serveringstips: Hell eggelikør over iskrem eller bland den inn i hjemmelaget isparfait.

Hell eggelikør over lune multer eller andre bær. Likøren kan også blandes med pisket krem så den blir mildere.

Bruk eggelikør som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt. Eller unn deg et glass eggelikør til kaffen og småkakene.

Kaffelikør: Bland eggelikøren med 2-3 dl sterk kaffe eller espresso.

Kakaolikør: Rør ut 4 ss kakao i litt varmt vann. Avkjøl og bland det inn i eggelikøren.