Hjemmelaget likør

Hjemmelaget likør
Lett
over 60 min

Tre velsmakende likører laget på gode bær.

Slik gjør du

Blåbærlikør

Rens blåbærene. Ha dem over på sylteglass og tilsett alkoholen. Ha på lokk og rist glasset flere ganger om dagen den første uken, Deretter én gang om dagen. Det bør stå i 3-4 uker. Sil deretter blandingen og tilsett sukker. Rist til sukkeret er oppløst. La den stå i ca 3 mnd. Sil igjen og tilsett eventuelt mer sukker om du ønsker. Den kan med fordel stå i 3 mnd til.

Multelikør

Ha bærene på glass. Tilsett brandy. Ristes én gang daglig i en uke. Sil den gjennom en fin sil eller et kaffefilter. Tilsett melisen. Ha den på glass igjen. Lagres i ca 3 mnd.

Bringebærlikør

Legg rensede bringebær på et glass med lokk, og hell over alkoholen. La stå i 3-4 uker, og rist på glaset noen ganger av og til.

Sil så av væsken, tilsett 2 dl vodka og 3,3 dl sukker til den avsilte væsken. Rist til sukkeret er oppløst. Smak evt. til med mer sukker.

La likøren stå så lenge som mulig før bruk, gjerne 12 mnd. Likøren får en fin, litt spiss smak med utpreget bringebæraroma, og fargen blir lys rød.