Egg benedict

Egg benedict
Lett
under 20 min

Egg benedict er en klassisk frokost og lunsjrett med et posjert egg på en engelsk muffin kokt eller røkt skinke servert med hollandaise saus.

Slik gjør du

Hollandaise

Begynn med hollandaisesausen.

Pisk eggeplommen, sitronsaft og eddik sammen over et vannbad til blandingen tykner og blir luftig. Pass på at det ikke bli for varmt, da blir det eggerøre og du må begynne på nytt.

Pisk inn én og én terning av smøret. Fortsett å piske hele tiden, til alt smøret er blandet inn og sausen er tykk og luftig. Pass på at det ikke blir for varmt, da kan sausen skille seg.

Smak til med mer sitronsaft og eventuelt litt salt. Sett sausen til side, men pass på å piske en stund etter at du har tatt bollen av varmen - den kan lett skille seg på grunn av varmen i bollen. Smak til med salt og pepper.

Posjert egg

Legg en tallerken opp-ned i kjelen, hell over 1,5 liter vann og litt salt, og kok opp. Senk temperaturen noe slik at vannet syder, men ikke koker.

Knekk ett og ett egg i en hulsleiv for å skille den tynne hviten fra den faste. Hell forsiktig egget i vannet og posjer i fem minutter. Plommen skal være flytende og hviten fast. Løft opp egget med en hullsleiv. La vannet renne godt av.

Legg skinke og egg på brødet og hollandaise på toppen.