Honning- og mandelis

Honning- og mandelis
Lett
over 60 min

Det er enkelt å lage iskrem selv. Denne isen har en unik smak av honning, mandler og mandellikør.

Slik gjør du

1. Skåld mandlene. Hakk dem litt grovt og rist dem i en tørr stekepanne. Tilsett eventuelt 1-2 ts honning på slutten for å få ekstra gyllen farge. Avkjøl mandlene.

2. Pisk luftig eggedosis av egg og honning. Honningen bør være litt oppvarmet, slik at den er flytende.

3. Pisk kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen. Smak til med mandellikør.

4. Rør inn halvparten av mandlene og sett bollen i fryseren. Rør i isen omtrent hver annen time mens den fryser, for å fordele mandlene jevnt i isen.

Tips:

Isen kan fylles i en form og hvelves over på et serveringsfat ved servering, eller formes til iskuler og pyntes med resten av de ristede mandlene og påskeegg i sjokolade.