Hvit sjokolade- og limeparfait

Hvit sjokolade- og limeparfait
Middels
over 60 min

Dette er en litt mer eksklusiv sjokoladedessert. Den tar tid men er verdt det. Parfait skal fryses og må derfor lages i god tid før den skal serveres.

Slik gjør du

Kremmerhus

1. Bruk 4 overhead-ark e.l.  til kremmerhus. Lag formene først. Klipp arkene i to, lag kremerhus og fest godt med tape. Sett formene i for eksempel en eggekartong så de står støtt.

2. Ha eggeplommer, sukker,fløte og limeskall/saft i en kjele, og varm opp til kokepunktet under stadig omrøring;

3. Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter, klem ut vannet og ha dem over i kjelen. Rør godt. Hell alt over i en bolle og pisk til det er romtemperert, bruk gjerne miksmaster.

4. Brekk sjokoladen i biter og ha den over i en liten bolle. Sett denne i en kjele med vann og smelt sjokoladen ved middels varm temperatur.

5. Visp fløten til myk krem.

6. Eggeblandingen og sjokoladen bør ha lik temperatur når det blandes. Hell sjokoladen i eggeblandingen, rør sammen og vend inn kremen forsiktig til slutt. Fyll massen i kremmerhusene og frys dem.

7. Ta ut parfaiten noen minutter før den skal anrettes slik at den lett slipper formene.

Morellkompott

1. Ha vann, kanelstang, sukker, sitronskall og - saft i en kjele og kok opp. La det småkoke på svak varme til det nesten blir til sirup. Tilsett moreller og la alt bli gjennomvarmt.

Dekorkjeks

1. Bland sammen hvetemel, melis og kakao.

2. Pisk eggene og bland med smeltet smør.

3. Sikt melblandingen inn i eggeblandingen mens du rører og til du oppnår en smørbar konsistens

4. Legg bakepapir på stekebrettet. Smør rørenen utover i et tynt lag og stek kjeksen ved 160 oC 4 - 5 minutter.

5. Ta ut brettet. Skjær/marker trekanter og stikk ut/marker tre sirkler i hver trekant. Stek videre til kjeksen er lys brun.

6. Form kjeksen til en bølge mens den ennå er varm.

Anrett desserten slik:

Legg et par spiseskjeer lun morellkompott i bunnen av en skål eller på en asjett. Sett parfaiten på og dekorer med kjeks til slutt. Til denne desserten trenger du små rørformer for å anrette den som på bildet. Andre småformer kan også brukes, men de bør være uten bunn. Former med bunn gjør det vanskeligere å få desserten ut av formen. Evt. kan desserten spises rett ut av en pen porsjonsform.

Tips:

- Kjeksen kan selvfølgelig utformes på andre måter.

- Kjeksen kan oppbevares i tett boks et par uker.