Brokkolisaus

Brokkolisaus
Lett
under 20 min

Dette er en mild og enkel saus som kan kombineres med hvitt kjøtt og fisk i tilknytning til pasta. Bytt gjerne ut brokkoli med blomkål eller romanesco (krysning mellom blomkål og brokkoli).

Slik gjør du

Hakk opp løken og kutt vårløk i skiver. Smelt smøret i en kjele ved middels varme og tilsett løk og vårløk. La det surre under omrøring til løken er myk. Del brokkolien i mindre buketter og tilsett denne i kjelen sammen med ferdigblandet grønnsaksbuljong. Kok opp og la det trekke til brokkolien er mør, ca 5 minutter. Hell innholdet i kjelen over i en blender eller foodprosessor, og kjør til en jevn masse. Rør maisennamelet ut i matfløten og tilsett blandingen i blenderen. Hell sausen tilbake i kjelen og kok opp. La sausen småkoke i et par minutter under omrøring og smak til med salt og pepper.