Koking av kalkunkraft

Koking av kalkunkraft
Lett
over 60 min

Det mest vanlige er å koke kraft på innmaten som ligger inne i kalkunen, men hvis du har kjøpt en hel kalkun som du har stykket opp kan du bruke skroget til å koke kraft på. Kraften kan brukes i supper eller sauser.

Slik gjør du

1. Del kalkunskroget i mindre biter og legg alt i en kjele. Legg i grønnsakene og fyll på vann så det akkurat dekker. Kok opp og fjern skummet som danner seg på toppen. Tilsett krydder og salt. La kraft en trekke på svak varme (ikke boblekoke) i 2-3 timer.

2. Sil kraften, gjerne gjennom et klede. Vil du ha kraftigere smak, så la kraften koke inn (redusere) til det halve. Redusert kraft er et utmerket utgangspunkt for en god saus.

Tips:

Har du ikke mulighet til å koke kraft, så finnes det i dag flere typer fond/kraft å få kjøpt, både flytende, i pulver og i terningform. Vær oppmerksom på at de ofte kan være litt salte hvis sausen skal kokes inn.

Bruk gjerne også smakstilsetninger som pesto, chili/karripasta, fruktchutney og vanlig eller søt soyasaus. Disse passer til kylling og kalkun, siden det hvite kjøttet har en mild egensmak.