Smakfulle skinker

Skal du ha spekematlag bør du velge butikkskårede skinker fra vårt store utvalg. Det er helt avgjørende at skivene skjæres slik de skal – løvtynne og delikate. Derfor har vi investert i Berkel skjæremaskiner i alle våre butikker. Den er helt unik og bidrar til å få frem aromaen slik at smaken blir ekstra god, og du som kunde får flere skiver per hekto. Vi gjør oppmerksom på at utvalget kan variere fra butikk til butikk.

Ibérico Bellota Alba   

Ibérico Bellota Alba

Spania, ca. 4,5 kg. 

Mørkerødt kjøtt, litt søtt og med en skarp aroma, men fløyelsmykt og jevnt marmorert med
fett. Jo jevnere marmoreringen er, desto bedre er kvaliteten. Kjøttet har et tørket preg uten
å være tørr, smelter i munnen og har en lang ettersmak med tydelig nøttepreg.

Serrano Alba

Serrano Alba

Spania, ca. 6,5 kg. 

Rund og fyldig smak. En delikat skinke som er velegnet til forrett, tapas eller spekefat. For å oppnå den beste smaken, anbefales det å servere skinken romtemperert.

San Daniele

San Daniele

Italia, ca. 8 kg. 

Mild og aromatisk smak med et lett smøraktig preg. Den er en anelse søtlig, dog i vesentlig
mindre grad enn Parmaskinken. Fargen er rosarød med lite fett i selve kjøttstrukturen og
et tynt fettlag langs siden. Konsistensen er lett, den formelig smelter i munnen.

Parmaskinke

Italia, ca. 3,5 kg. 

Denne skinken har en mild, litt søtlig smak. Grisene fores med myse fra produksjonen av
parmesanost, dette setter sitt preg på kjøttet og smaken er derfor også litt parmesanaktig.
Fargen er blekrosa med hvite fettmarmoreringer.

Strolghino Di Culatello

Strolghino Di Culatello

Italia

Salametto Strolghino er en salami i særklasse. Den er laget med utgangspunkt i Culatello
som er skinkenes indrefilet. Salamien er forholdsvis myk, men blir fast ved lagring. Den har mye smak og er velegnet som antipasti og snacks.

Salami Toscana

Salami Toscana

Italia

Salami med lang tradisjon fra Siena i Toscana. Sterk aroma og en fyldig smak. I tynne skiver vil spekket smelte på tungen og gi en ekstra smaksopplevelse. Brukes til antipasti, sandwicher eller for å gjøre spekefatet litt mer spennede.