Ostefat

Ostefat
Lett
20-40 min

Server et spennende og smakfullt ostefat.

Slik gjør du

Ostefat

Dander ostene på en tallerken og server med pasjonsfruktmarmelade og aprikoschutney. Grottelagret Gruyère: Fastost som er lagret minimum 12 måneder i Kaltbach grottene i Sveits, disse grottene har en konstant temperatur og luftfuktighet. Osten er fyldig og aromatisk uten å være sterk og har en lang og behagelig ettersmak. Lett kornet med noe saltutslag. Brie de Meaux: Hvitmuggost som har en smak som gjør den ypperlig som dessertost. St. Agur: Blåmuggost med en rik og fyldig smak, kremet og mild konsistens. Chaumes: En bløt og fyldig rødkittost med fruktig og aromatisk smak.

Pasjonsfruktmarmelade

Del pasjonsfruktene i to og ta ut fruktkjøttet med en skje. Ha det i en kjele. ¿ Grovhakk aprikosene og ha dem sammen med pasjonsfrukten. Ha i sukker og vann, og kok opp. La det småkoke på middels varme i noen minutter. Sil av kjerner/steiner og kok til all væsken har fordampet og marmeladen har blitt tykk. Avkjøl.

Aprikoschutney

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Hakk deretter aprikosene i små biter. Ha i alle ingrediensene til chutneyen i en kjele og kok forsiktig opp. La chutneyen putre i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med litt sitron. Chutneyen tykner når den avkjøles. Hvis du ønsker den mer flytende tilsetter du mer væske.