Kamskjell med trøffel og ertepuré

Kamskjell med trøffel og ertepuré
Lett
under 20 min

Kamskjell har en rik, sødmefull smak, og egner seg godt servert på en puré av små selskapserter. Trøffelskiver kan fylles i små snitt i kamskjellet eller du kan pakke hele kamskjellet i lardo med tynne skiver av trøffel over og under.

Slik gjør du

Lag et snitt i hvert kamskjell og legge en trøffelskive i snittet. Legg lardoen (bearbeidet spekk fra gris) utover benken og legg en trøffelskive over og under skjellet og pakk det hele inn sammen, fest med en tannpirker. Stek kamskjellene kort på høy varme slik at lardoen smelter lett mens skjellet fortsatt er mørt og litt rått i midten.

Ertepuré

Kok opp ertene i kraft/fløte. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt, pepper og ev. litt limesaft. Anrett på tallerken med puré nederst og skjell pakket i lardo på toppen. Bruk litt god olivenolje, bladpersille og balsamico til pynt.