Pasta med hjerteskjell

Pasta med hjerteskjell
Lett
20-40 min

Hjerteskjell er enkel og smaksrik mat og setter en fin spiss på hverdagsmaten. Pasta med hjerteskjell er godt, raskt og enkelt!

Slik gjør du

Hjerteskjell kan inneholde en del sand, så la de ligge i rennende kaldt vann i 15. minutter.

Kok pasta i lettsaltet vann. Når pastaen er ferdigkokt, tas den ut og legges i en bolle. Ha på olivenolje.

Finkutt løk og fres i en gryte. Tilsett hvitvin og kok opp. Gryta skal være rykende varm når skjellene has i. Damp skjellene til de åpner seg. Ta ut skjellene og tilsett fløte i gryten.

Tilsett den ferdigkokte pastaen og smak til med salt og pepper. Vend inn grovhakkede plommetomater (uten kjerne), finkuttet vårløk og skjell. Dryss på rikelig med hakket bladpersille. Press over frisk sitronsaft.

Tips! Hjerteskjell er også godt på grillen. Pakk skjellene i folie sammen med urtesmør og hvitløk, og legg pakken rett på grillristen.