Påskekake uten mel

Påskekake uten mel
Lett
over 60 min

Vår saftige og smakfulle appelsinkake er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel. Kaken er dermed glutenfri og kan serveres cøliakiere.

Slik gjør du

1. Vask appelsinene godt og kok dem i vann i 1 time eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den. La dem avkjøles litt.

2. Del appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten. Kjør til mos i hurtigmikser. Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt.

3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen. Stek kaken ved 180 °C i ca. 1 time. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den. Avkjøl kaken i formen.

4. Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft. Pynt med revet lime- eller appelsinskall.