Glutenfri kanelboller
Litt melisglasur på toppen er lekkert og smaker godt.
Søte og god kanelboller uten gluten. Oppskriften gir 12 boller som er velegnet for frysing - hvis du ikke spiser opp alle med én gang, da.
Slik gjør du
Bolledeig
Bland melk og fiberhus. La blandingen svelle et par minutter.
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Kjøl ned til ca. 37°C
Bruk kjøkkenmaskin og bland de tørre ingrediensene sammen. Hell inn melkeblandingen litt om gangen og elt til en smidig deig. Minst fem minutter i maskin. Elter du for hånd må du beregne dobbelt så lang tid.
Dekk deigen med plastfolie og gjerne et kjøkkenhåndkle. Sett bollen på et lunt sted og la deigen heve til dobbelt størrelse - ca. 45 minutter.
Fyll
Mens deigen hever lager du fyllet. Rør smøret mykt, tilsett kanel og perlesukker og bland godt.
Ha den ferdig hevede bolledeigen på en bakematte eller på strødd benk (husk å strø med glutenfri lys melblanding). Elt deigen lett og kjevle ut til et stort rektangel (ca. 36x30 cm). Smør på fyllet. Brett deigen halvveis over slik at den blir dobbel. Skjær deigen i 12 ca. 3 cm brede remser. Snurr emnene og knyt knuter. Legg knutene på stekebrettet og la dem etterheve under plast i ca. 30 minutter.
Varm ovnen til 250°C. Pensle knutene med sammenvispet egg (hvis du tåler det), dryss over litt mer perlesukker og stek knutene i ca. 8 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist og nyyyt!