Glutenfritt grovt matpakkebrød

Glutenfritt grovt matpakkebrød

Middels
over 60 min

Et saftig og velsmakende grovt brød. Perfekt til matpakke, frokost og som tilbehør til supper og gryter.

Slik gjør du

Ha frøene i en gryte og kok opp sammen med 4 dl av vannet. La blandingen småkoke i 20 minutter til en seig masse. Tilsett resten av vannet, og sjekk at blandingen har en temperatur rundt 37°C. Tips! Legg en liten mengde av blandingen på innsiden av håndleddet. Hvis den verken er varm eller kald, er temperaturen passe.

Riv gulrøttene middels grovt på råkostjern.

Bland alle de tørre ingrediensene i bakebollen. Tilsett gulrøtter, egg og olje mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. Tilsett litt og litt av "frø-vannet" til du får en tykk grøt. Øk hastigheten på kjøkkenmaskinen og lad den gå i 10 minutter.

Smør to medium store brødformer (eller kle dem med bakepapir) og fordel deigen i disse. Glutenfritt bakt med dette fiberinnholdet skal kun etterheve i brødformen. Du kan heve innholdet på to forskjellig måter: 1. Sett formene inn i stekeovnen ved 50°C med lukket ovnsdør i ca. 20 minutter. 2. Sett formene på et lunt sted, dekk dem med kjøkkenhåndkle eller plast og la brødene heve i ca. 45 minutter.

Velger du metode 1 for heving, øker du ovnstemperaturen til 200°C og steker videre i 40-45 minutter. Velger du metode 2 setter du brødene inn i varm ovn og steker dem ved 200 °C i 40-45 minutter. Ønsker du ekstra sprø skorpe tar du brødene ut av formene og steker de siste 10 minuttene på stekebrett. Brødene avkjøles på rist.