Suksessterte

Suksessterte

Lett
over 60 min

Suksessterte, eller suksesskake som den også kalles, har en karakteristisk gul krem med eggeplommer i, og en deilig bunn av hakkede mandler. En klassisk kake som gjerne serveres til påske, 17. mai, barnedåp, konfirmasjon, bryllup eller andre festlige lag.

Slik gjør du

Mandelbunn

Mandelbunn: Start med å kverne mandlene i en blender eller food processor. Pisk eggehviter og melis stivt, og rør inn de kvernede mandlene. Tips! Du kan også kjøpe ferdig kvernede mandler.

Ha blandingen over i en rund kakeform/springform på 24 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen på 160 grader i ca. 1 time.

Eggekrem: Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljestangen i en kjele. Kok opp under kraftig omrøring. Når du ser første boblen tar du kjelen av varmen.

Fortsett å røre i noen minutter, slik at kremen ikke fester seg i bunnen. Avkjøl kremen til romtemperatur. Tips! Det er viktig at kremen får avkjøle seg, hvis ikke vil smøret i neste steg smelte og kremen vil bli for tynn.

Pisk inn smøret litt etter litt til du har en jevn og gul krem.

Smør kremen utover den avkjølte kakebunnen. Dryss eventuelt over litt kakaopulver eller hakkede nøtter, og server kaken på fat.