Grove scones
Oppskrift på grove scones med solbær. Du kan fint bytte ut solbærene med andre typer bær, nøtter eller tørket frukt. Denne oppskriften gir ca. 4 store eller 8 små scones.
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 250 °C.
Bland alt det tørre, og rør inn kesam og melk. Vend inn solbær i deigen.
Dryss et lag med hvetemel på bakebordet, hvelv deigen over og klem den utover til en sirkel. Del deigen i pizzastykker – i fire for store scones og i 8 for mindre scones.
Legg sconesene på et stekebrett med bakepapir. Stek dem til de er gjennomstekte og pent brune, ca. 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så følg med.
Scones er best nystekte, men kan fryses. Smaker også godt med forskjellig pålegg på.
TIPS! Ønsker du en magrere variant kan du benytte cottage cheese og skummet melk. Bland sammen 2,7 dl fin sammalt hvete, 2,7 dl hvetemel, 0,7 ts salt, 2 ts bakepulver, 100 g cottage cheese og 1,3 dl skummet melk.