Crêpes med epler og karamellsaus

Crêpes med epler og karamellsaus
Lett
40-60 min

En liten kaloribombe av en dessert, men noen ganger må man bare unne seg noe himmelsk.

Slik gjør du

Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Ha røren over i en mugge, dekk til og la stå i ca 30 minutter. Mens røren sveller, lages eplefyllet og karamellsausen.

Fyll

Fremgangsmåte eplefyll Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver. Tilsett eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme, under stadig omrøring, til de begynner å bli most, men at det fortsatt er en del biter. Tilsett krydderet og sukker etter smak.

Karamellsaus

Fremgangsmåte karamellsaus Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele og la det få et oppkok under stadig omrøring. La det småkoke i ca 1 minutt under omrøring. Trekk kjelen til side.

Stek crêpes Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu kaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Lag ca 10 crêpes. Smør pannen om nødvendig. Legg pannekakene på et rundt stort fat etterhvert som du steker og fordel litt av det varme eplefyllet oppå hver pannekake, slik at det blir en høy stabel av pannekaker med eplefyll i mellom. Oppå den siste pannekaken legges det 2 dl lettrømme og det hele toppes med karamellsausen.