Amerikanske pannekaker
Oppskrift på tykke, luftige amerikanske pannekaker. En favoritt til frokost, med smeltet smør eller lønnesirup og friske bær. Denne oppskriften gir 12 små og tykke pannekaker. Du kan også lage blåbærpannekaker, ved å ha blåbær i røren.
Slik gjør du
Fordel eggehviter og eggeplommer i to boller. Bland melk sammen med eggeplommene.
Bland bakepulver med hvetemel og sikt over melk- og eggeblandingen. Visp sammen til en glatt røre.
Pisk eggehvitene stive sammen med sukker og salt. Vend forsiktig inn i røren. TIPS: Stivpiskede eggehviter gjør at pannekakene blir enda mer luftige.
Ha i smør i en middels varm stekepanne. Pannekakene skal være små og tykke, og de serveres helst nystekte. TIPS: Du kan også ha blåbær i pannekakerøren når du steker, da får du blåbærpannekaker!
Topp med lønnesirup eller smør som smelter, og gjerne friske bær.