Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker

Lett
20-40 min

Oppskrift på tykke, luftige amerikanske pannekaker. En favoritt til frokost, med smeltet smør eller lønnesirup og friske bær. Denne oppskriften gir 12 små og tykke pannekaker. Du kan også lage blåbærpannekaker, ved å ha blåbær i røren.

Slik gjør du

Fordel eggehviter og eggeplommer i to boller. Bland melk sammen med eggeplommene.

Bland bakepulver med hvetemel og sikt over melk- og eggeblandingen. Visp sammen til en glatt røre.

Amerikanske pannekaker

Pisk eggehvitene stive sammen med sukker og salt. Vend forsiktig inn i røren. TIPS: Stivpiskede eggehviter gjør at pannekakene blir enda mer luftige.

Amerikanske pannekaker

Ha i smør i en middels varm stekepanne. Pannekakene skal være små og tykke, og de serveres helst nystekte. TIPS: Du kan også ha blåbær i pannekakerøren når du steker, da får du blåbærpannekaker!

Amerikanske pannekaker

Topp med lønnesirup eller smør som smelter, og gjerne friske bær.