Biscotti

Biscotti

Lett
over 60 min

Sprø biscotti er en italiensk klassiker som dyppes i Vin Santo eller en deilig sterk kaffe. I denne oppskriften bruker vi mandler, men du kan også tilsette sjokolade.

Slik gjør du

Rist mandlene og hasselnøttene i ovn ved 200 grader i ca.15 minutter. Avkjøl.

Riv skall av en appelsin.

Bland smør, sukker, mel, appelsinskall og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inn eggene og de avkjølte hele nøttene (siden nøttene er ristet i ovn er de sprø og trenger ikke å deles/hakkes før de tilsettes i deigen).

Rull deigen til pølser, ca. 2 cm i diameter. Legg deigpølsene i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Kakepølsene settes med litt avstand på et bakepapirkledd stekebrett og pensles med eggehvite. Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 25 minutter.

Ta kakene ut av ovnen og skjær ca. ½ cm skiver på skrått med en brødkniv mens de fortsatt er varme. Legg skivene tilbake på stekebrettet og stek dem videre i 10 minutter. Avkjøl.

Biscotti oppbevares i en tett boks i romtemperatur.

Tips! Tilsett gjerne 100 g finhakket mørk kokesjokolade sammen med nøttene eller bytt ut mandler og appelsin med andre smaker, som for eksempel hassel- eller pistasjenøtter, korinter, tranebær, kaffebønner eller kakao.