Biscotti
Sprø biscotti er en italiensk klassiker som dyppes i Vin Santo eller en deilig sterk kaffe. I denne oppskriften bruker vi mandler, men du kan også tilsette sjokolade.
Slik gjør du
Rist mandlene og hasselnøttene i ovn ved 200 grader i ca.15 minutter. Avkjøl.
Riv skall av en appelsin.
Bland smør, sukker, mel, appelsinskall og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inn eggene og de avkjølte hele nøttene (siden nøttene er ristet i ovn er de sprø og trenger ikke å deles/hakkes før de tilsettes i deigen).
Rull deigen til pølser, ca. 2 cm i diameter. Legg deigpølsene i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Kakepølsene settes med litt avstand på et bakepapirkledd stekebrett og pensles med eggehvite. Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 25 minutter.
Ta kakene ut av ovnen og skjær ca. ½ cm skiver på skrått med en brødkniv mens de fortsatt er varme. Legg skivene tilbake på stekebrettet og stek dem videre i 10 minutter. Avkjøl.
Biscotti oppbevares i en tett boks i romtemperatur.
Tips! Tilsett gjerne 100 g finhakket mørk kokesjokolade sammen med nøttene eller bytt ut mandler og appelsin med andre smaker, som for eksempel hassel- eller pistasjenøtter, korinter, tranebær, kaffebønner eller kakao.