Pepperkakedeig

Pepperkakedeig

Lett
over 60 min

En pepperkakedeig som kan brukes til både til pepperkakehus og figurer. Smaker kjempe godt!

Slik gjør du

Kok sukker, sirup og krydder i en romslig kjele. Ha i natron og rør til det hele er som skum. Legg smøret i en stor bolle og hell den varme blandingen over. Rør inn egget forsiktig. Når røren er avkjølt tilsettes melet litt etter litt. Deigen skal ikke være klissete, men heller ikke for hard.

Dekk til med plastfilm og sett deigen i kjøleskap til neste dag. Kna deigen lett sammen. Bruk mel når du kjevler ut, men pass på å ikke bruke for mye. Når deigen er blitt for varm til at den kan jobbes lett med kan du kna den sammen og legge den tilbake i kjøleskapet. Når den er avkjølt igjen er det bare å starte på igjen. Da slipper du å ødelegge deigen med for mye mel.

Stikk ut figurer og evnt. pepperkakehus. Stekes på 200 grader i ca 8 min.