Tiltak hos Jacob's for å hindre koronasmitte

JACOB’S innfører ekstraordinære tiltak i butikkene for å bidra til å redusere risikoen for spredning av Koronaviruset. Ellers følges rådende fra Folkehelseinstituttet når det gjelder håndtering av de butikkansatte.

Vi legger vekt på å følge de gjeldende rådene fra Folkehelseinstituttet. Sykdommen, som overføres fra luftveiene hos syk person, gjør at god håndhygiene og gode hostevaner reduserer smitte. 

Derfor plasserer vi ut hånddesinfeksjon og god-hygiene-plakater ved inngangspartiet i alle JACOB’S-butikkene. I tillegg oppmuntres kundene til å bruke håndvasken ved panteautomaten. Dessverre er det begrenset tilgang til hånddesinfeksjon og mange butikker får ikke bestilt inn mer. Dersom du opplever at det er tomt for hånddesinfeksjon, ber vi deg vaske hendene godt i håndvasken. 

Økt renhold i JACOB’S-butikkene

  • Renholdet i butikk økes på typiske overflater kundene tar på. Handlevogner, handlekurver, håndtak til kjøleskap og frys, bankterminaler, selvbetjeningskasse, vareskillere på kassabåndet, brødskjærermaskin og panteautomaten rengjøres daglig.
  • Klype til små bakervarer og skjeer til smågodt byttes flere ganger om dagen. I tillegg vil det ikke bli gjennomført smaksprøver eller butikkdemoer, og alle uemballerte varer, som små bakervarer, legges under lokk eller inn i skap med dør.
  • Renholdet intensiveres også på bakrommet og på overflater de ansatte er i kontakt med. Når det gjelder håndtering av ansatte, både hva gjelder karantene og fravær, følger vi rådene og rutinene til Folkehelseinstituttet. 

Andre tiltak 

Grunnet denne ekstraordinære situasjonen, er det også innført en del andre endringer i JACOB’S-butikkene.

  • Salatbaren er stengt, og juicepressemaskinen skal kun håndteres av de ansatte.
  • I tillegg skal alle uemballerte varer, som små bakervarer, legges under lokk eller inn i skap med dør. Det samme gjelder for eksempel mandler i løsvekt.
  • Foreløpig tilbyr vi smågodt i løsvekt, da dette ligger under lokk. Vi har økt frekvensen på vasking av skjeene. Det vil søndag eller mandag bli gjort en ny vurdering på hvorvidt vi skal stenge salget av smågodt. 
  • Ellers er alt av smaksprøver og butikkdemoer stoppet.

Pr nå har vi ikke innført begrensning på antall kunder som kan være i butikken samtidig, med dette er noe som blir løpende vurdert. Vi vurderer også løpende hvordan vi skal sikre god avstand mellom kunder, og mellom kunder og ansatte. 

Mat og smitte

Folkehelseinstituttet har ikke funnet sammenheng mellom mat og koronasmitte, og vurderer ikke produkter som en type kontaktflate som utgjør risiko. 

Det er anbefalt at man alltid skyller frukt og grønt før man spiser det.

Ansatte gjør en fantastisk innsats

Vi er stolte av våre medarbeidere i butikk. De gjør en fantastisk innsats, og bidrar til å sikre matforsyning i landet. Ledelsen i butikk legger til rette for best mulig og trygge arbeidsforhold for sine ansatte. 

Vi hensyn og hold avstand til våre ansatte 

Vi ber dere om å vise hensyn til matarbeiderne våre. Lytt til myndighetenes råd, og hold minimum 1 meter avstand. Dersom du må hoste eller nyse, ber vi om at du gjør det i albukroken eller papirlommetørkle.

Vi oppfordrer også alle til å betale med kort, om man kan, og til å begrense antall mennesker fra samme husstand som handler sammen.

Ellers ber vi alle våre kunder om å holde avstand, ikke bare til andre kunder, men også våre butikkansatte. Utover det følger vi retningslinjene fra helsemyndighetene, og tar løpende vurderinger.

Kjære kunder; Unngå hamstring

Salget av spesielt typiske langtidsholdbare varer har økt betydelig de siste dagene.

Dette er varer som vi i utgangspunktet har på lager, og som butikkene i de aller fleste tilfellene får forsyninger av tre ganger i uken.

Før nye forsyninger kommer inn, vil du som kunde oppleve utsolgt-situasjoner. I noen tilfeller kan det ta noen ekstra dager før enkelte av varene kommer inn. 

Tiltak for å begrense hamstring

Vi oppfordrer kundene våre til ikke å hamstre, og tillater kun 3 av hver vare innenfor kategorier som er spesielt utsatt (eks bakevarer, hermetikk og pasta). 

Se også informasjon på MENYs nettsider som også vil gjelde for Jacob’s  https://meny.no/Nyhetsarkiv/nok-matvarer/