Rensing av krabbe

Vi viser deg hvordan du renser krabber, slik at du enkelt får ut det deilige krabbekjøttet.

  1. LØFT UT SKALLHUSET - fjern først haleklaffen og vri så av klørne og beina. Krabben åpner du ved å presse oppover i fronten til huset løsner fra krabbeskjoldet.

  2. FJERN GJELLENE - fjern gjellene som sitter på hver side av skallhuset. Husk også de som sitter i ryggskjoldet.

  3. DEL KRABBEHUSET - legg krabbehuset med den flate siden opp og skjær på skrå ned mot midten som vist på bilde. Krabbekjøttet blir da synlig og lett å ta ut.

  4. FJERN PAVEN - paven er krabbens magesekk og skal fjernes. Snu krabbeskallet og trykk ut paven, som sitter som en pose bak øynene. Trykk ned til du hører et lite knepp, da er den løs. Paven kan nå lett tas ut og kastes.