Safting

Lag din egen saft. Best resultat får du om du bruker fullmodne bær av fin kvalitet. Da blir utbyttet stort og saften får en fin smak og aroma.

Har du tilgang til mye bær kan du lage smakfull saft som får sommeren til å vare til langt utpå vinteren. Ikke bare får du smaken du selv vil ha, du får også en saft som er fri for tilsetningsstoffer. 

Smak

Forskjellige bærslag kan saftes hver for seg eller du kan blande to eller flere slag. Saften er også en flott basis for dessertsauser til f.eks. riskrem og puddinger.

Oppbevaring

Oppbevar saft mørkt og kjølig.

Ingredienser

1 kg bær (blåbær, rips, solbær eller bringebær)
300 g sukker (avhengig av hvor søt du vil ha den)
5 dl vann

Fremgangsmåte

Rens bærene og kok dem i vannet i rundt 5 minutter.
Sil blandingen og ha i sukker. La saften koke til det slutter å skumme.
Hell saften på steriliserte flasker eller glass (varmet i ovn på 140°C i minimum 20 minutter), sett på kork og avkjøl. Saften oppbevares kjølig og mørkt.